Faq

Frequently Asked Questions

Hieronder vind je antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen bij Bleach Center België. We voegen constant de meest gestelde vragen aan deze pagina toe, dus als je een vraag hebt en jouw antwoord niet ziet, aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar info@bleachcenterbelgie.be

Patiënten kunnen een afspraak maken tijdens de openingstijden van de kliniek, maandag van 10.00 tot 20.00 uur en dinsdag tot zondag van 10.00 tot en met 18.00 uur.

Soms gebeurt het onverwachte en moet je jouw afspraak annuleren, zorg ervoor dat je ons minstens 1 dag voor je afspraak belt of e-mailt voor annulering.

Bezoek onze contactpagina voor al jouw vragen en het verhelpen van klachten. Je kan ook contact met ons opnemen op het nummer +32 (0) 89 21 90 17.

Eerste afspraak, graag het volgende meenemen:
 • Verzekeringskaart
 • Kredietkaart
 • Identiteitskaart
Herhaalde afspraak

Je moet niets meenemen buiten een kredietkaart om af te rekenen.

Ja, met de nieuwe covid-19 maatregelen zijn wij genoodzaakt om op afspraak te werken. Dit voorkomt ook onnodige, lange wachttijden. De afspraak kan online geboekt worden op onze website www.bleachcenterbelgie.be

Vooraf betalen is niet verplicht.

Indien het maken van een afspraak niet zou lukken dan mag je ons bellen of appen op het volgende nummer: +32 465 02 57 87

VERPLAATSING VAN EEN BEHANDELING DOOR DE KLANT

 1. Voor zolang de klant aanspraak maakt op het recht van ontbinding als bedoeld in artikel 4, prevaleert dat recht boven het bepaalde in het onderhavige artikel.
 2. De klant kan de overeenkomst, onverminderd het bepaalde in het volgende lid, tot 24 uur vóór aanvang van de behandeling zonder extra kosten verplaatsen naar een andere datum en/of tijd. De klant maakt geen aanspraak op restitutie dan wel kwijtschelding van de overeengekomen prijs. Indien door de klant een verzoek tot verplaatsing wordt ingediend binnen 24 uur vóór aanvang van de behandeling, komt de behandeling, onverminderd het bepaalde in het volgende lid, te vervallen en blijft de klant de volledige overeengekomen prijs verschuldigd. Van het bepaalde in de vorige zin kan Bleach Center België  in het voordeel van de klant afwijken indien de klant naar oordeel van Bleach Center België  door overmacht werd gehinderd om tijdig op de afspraak te verschijnen.

  NO SHOW FEE BLEACHING

  De klant kan de afspraak tot 24 uur op voorhand zelf wijzigen of annuleren.
  Gelieve hiervoor de link in de door ons verzonden sms oftewel mail te gebruiken.

  Indien dit niet gebeurd dan zal er een no show fee aangerekend worden t.b.v. € 20,00

  De factuur dient betaald te worden binnen de 7 kalenderdagen na factuurdatum. Betalingen na deze termijn brengen van rechtswege en zonder ingebrekestelling interesten op gelijk aan 10 %, alsmede (evenzeer van rechtswege en zonder ingebrekestelling) een forfaitaire vergoeding van 10 % op het factuurbedrag (met een minimum van EUR 40) als schadebeding.

  NO SHOW FEE COMPOSIET FACINGS (plaatsing)

  – De klant kan de afspraak tot 72 uur op voorhand zelf wijzigen of annuleren zonder kosten. Gelieve hiervoor de link in de door ons verzonden sms oftewel mail te gebruiken.

  Indien de klant de afspraak 48 uur op voorhand annuleert of wijzigt dan zal er een kost van € 75,00 aangerekend worden.

  Indien de klant niet tijdig annuleert of wijzigt of op de dag van de plaatsing niet komt opdagen en niets van zich laat afweten dan zal Bleach Center België het VOLLEDIGE bedrag van de plaatsing in rekening brengen.

  De factuur dient betaald te worden binnen de 7 kalenderdagen na factuurdatum. Betalingen na deze termijn brengen van rechtswege en zonder ingebrekestelling interesten op gelijk aan 10 %, alsmede (evenzeer van rechtswege en zonder ingebrekestelling) een forfaitaire vergoeding van 10 % op het factuurbedrag (met een minimum van EUR 40) als schadebeding.

   

  Enkel het annuleren via mail geldt als bewijs.
  Inspreken op onze voicemail, dm of facebook bericht geldt NIET als WETTIG bewijs! Wij kunnen niet 24/24 aanwezig zijn op alle sociaal media platforms.

  – Is er sprake van een noodtoestand (ziekte, sterfte ..) dan mag de klant het bewijs hiervan mailen naar info@bleachcenterbelgie.be

  Heeft de klant een no show fee factuur ontvangen maar kan de klant niet online betalen?

  Dan mag de klant het bedrag overschrijven op onderstaande bankrekeningnummer:

  BLEACH CENTER BELGIE
  IBAN: BE02 7360 7574 4940
  BIC: KREDBEBB
  Mededeling: No show + de naam + factuurnummer

 3. Indien de behandeling plaatsvindt binnen 24 uur na het sluiten van de overeenkomst, kan de klant de behandeling zonder extra kosten verplaatsen indien het verzoek daartoe, op de dag dat de behandeling zou plaatsvinden, vóór openingstijd van de betreffende locatie, per e-mail door de klant wordt ingediend.
 4. Indien partijen bij het verzoek van de klant tot verplaatsing van de behandeling, geen nieuwe datum en/of tijd voor de behandeling zijn overeengekomen, behoudt de klant zijn recht op de behandeling op een andere datum en/of tijd, doch maakt hij ook dan geen aanspraak op restitutie of kwijtschelding.
 5. De bewijslast dat een verzoek tot verplaatsing tijdig door de klant is ingediend, rust bij de klant. Het moment van ontvangst van de verklaring van de klant door Bleach Center België , geldt als moment dat het verzoek van de klant is ingediend.

Voor facings is dat 2 weken en voor bleaching zijn er geen wachttijden.

Je kunt bij ons met de bankkaart, consumptiecheques (Sodexo, Edenred & Monizze) en contant betalen.

Wij werken met een unieke whitening techniek: géén gevoeligheid, géén pijn, alleen super goede resultaten.

Nee, een consult is geheel gratis en vrijblijvend.

1. Intakeformulier invullen
2. Consult met tandcosmeticus
3. Lippen insmeren
4. Mondspreider plaatsen
6. Bleach gel aanbrengen op de tanden
7. De rode beschermbril opzetten
8. Ledlamp opzetten voor 20 min
9. Bovengenoemde stappen worden herhaald naargelang de gekozen behandeling

Wij werken met de nieuwste behandelingstechniek, waardoor de behandeling volledig pijnloos is. Als het glazuur van het gebit in het verleden beschadigd is geraakt, betekent dit dat je tanden minder weerstand hebben. Indien er toch sprake is van tintelingen of gevoeligheid, word je behandeld met een tegen gel waardoor deze klachten onmiddellijk verdwijnen.

De minimale leeftijd om te bleken is, mits schriftelijke toestemming van de ouders, 16jaar.
Vanaf 18 jaar is iedereen welkom om zijn tanden zelfstandig te laten bleken.

Denk maar aan koffie en thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode kool en dergelijke. Onthoud wel het volgende; de dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen geven, veroorzaken ook op je tanden een kleurverandering.

Ja dat mag. Bleachen is niet schadelijk voor deze elementen.

Nee, deze elementen zijn gemaakt van een soort kunststof en zullen dus altijd dezelfde kleur behouden. Wel kunnen we de verkleuringen verwijderen door ze te polijsten, zodat de natuurlijke kleur van het element weer tevoorschijn komt.

Mensen met een vrij geel gebit, die onzeker zijn en met hun mond toe lachen zullen na het bleachen uitbundig en zonder zich te schamen kunnen lachen.

Nee, de tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die zich in voorgaande jaren hebben ontwikkeld. Deze verkleuringen gebeuren dus in hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Verkleuring na bleken is dus een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het een tijdje duurt voordat er weer evenveel verkleuringen op je tanden zitten als voor de behandeling. Dit alles is uiteraard afhankelijk van je consumptiegedrag.

Dat zijn meestal grijze, paarse of bruine tanden. Deze krijgen we nooit wit wit maar we kunnen deze wel licht grijs, paars of bruin krijgen.

 • Genetische factoren
 • Consumptie: Jouw eet- en drinkgedrag bepaalt de kleur van je tanden. Eet je veel witte producten zoals kaas, dan houd je je tanden wit, maar als je veel producten eet zoals rode kool, tomatensaus,… die zorgen voor de donkerdere tint op jouw tanden. Als je rookt maak je natuurlijk ook veel meer kans op verkleuring van je tanden.
 • Mondverzorging: Hangt ervan af hoe vaak je je tanden poetst en wat je bezoekfrequentie is bij de tandarts.

– Dit is afhankelijk van de soort behandeling, het onderhoud van je gebit en je consumptiegedrag.

Gemiddeld blijft het resultaat 6 tot 24 maanden, hierna loopt het resultaat geleidelijk terug over een periode van enkele jaren.

– De eindresultaten van een bleaching zijn moeilijk voorspelbaar en verschillen dus van persoon tot persoon. De structuur van de tanden is bij iedere persoon anders en ook de aard van de tandverkleuring speelt hierbij een rol. Hoe lang je het bereikte resultaat kan behouden, hangt ook af van een aantal verschillende factoren. Als je snel weer rookt of veel koffie, thee of rode wijn gaat drinken, zal je minder lang het resultaat behouden, omdat kleurstofmoleculen zich opnieuw gaan nestelen in het glazuur.

Ja, je kan eerst boeken voor het aantal sessies die je wil en vervolgens een andere afspraak maken voor meerdere sessies.

Kies je voor max. 6 sessies (6 x 20 minuten) dan kan je je tanden in één bezoek laten bleachen. Als je gaat voor de Jackpot smile (10 x 20 minuten) dan plannen we 2 bezoeken in. Je zal dan op 2 verschillende dagen moeten langskomen.

Ja, je mag in principe je tanden zo vaak bleken als je wilt. Als je het resultaat optimaal wilt onderhouden, adviseren wij om de behandeling eens in de 6 maanden tot 12 maanden te herhalen, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud.

Nee, in principe hoef je niet naar je eigen tandarts toe voordat je een bleekbehandeling laat uitvoeren. Tenzij je gaten hebt en die moeten dringend gevuld worden.

Nee, vóór de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden. Je mag gewoon alles eten en drinken. Het is wel verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat je de eerste twee uur na de behandeling geen kleurrijke dingen moogt eten of drinken.

Dit hangt af van hoeveel tinten lichter men wilt gaan, bij één behandeling van 20 minuten kunnen we 2 tot 3 tinten lichter gaan. Je bent vrij om te beslissen hoeveel tinten lichter je wilt gaan.

Als je na 3 sessies al tevreden bent, dan kan je stoppen met de behandeling. En voor de overige sessies krijg je dan een tegoedbon mee.

Als het de eerste keer is dat je je tanden laat bleachen dan raden wij de super smile behandeling aan, dat zijn 5 sessie van 20 minuten op dezelfde dag achter elkaar.

Dan heb je ook de resultaatsgarantie; d.w.z. dat na 5 sessies jouw tanden 10 tinten witter moeten zijn. Indien je tanden niet 10 tinten witter zijn dan krijg je van ons één gratis sessie erbij.

Het komt zelden voor dat het bleach effect bij sommige mensen helemaal niet te zien is.

Neen! Natuurlijke tanden kunnen nooit onnatuurlijk lijken. Indien je mensen hebt gezien met ultra witte en vals ogende tanden, dan zijn deze tanden waarschijnlijk behandeld met super witte composiet element of porselein laagjes. Eigen natuurlijke tanden hebben een levendige kleur omdat ze kleurschakeringen bezitten. Deze levendigheid blijft behouden na het bleachen.

Nee, wij adviseren de eerste 2 uur niets KLEURRIJKS te nuttigen zoals koffie, zwarte thee, rode wijn, cola, rode kool, sigaretten en tomatenketchup. Na 2 uur kun je alles eten en drinken.

Nee, we werken met een nieuwe generatie materialen. Daarom is gevoeligheid aan jouw tanden na de behandeling absoluut uitgesloten. Mocht je al gevoelige tanden hebben, dan worden deze niet gevoeliger dan dat ze al waren.

Wij bieden 6 verschillende behandelingen aan. De prijs van elke behandeling is afgestemd op de tijdsduur, voorbehandeling(en) en materiaalgebruik.

–             Fresh Up behandeling:                                2 x 20 minuten – € 40,00

–             Pretty Smile behandeling:                          3 x 20 minuten – € 60,00

–             Big Smile behandeling:                                4 x 20 minuten – € 80,00

–             Super Smile behandeling:                           5 x 20 minuten – € 100,00

–             Bond Smile behandeling:                           6 x 20 minuten – € 120,00

–             Jackpot Smile behandeling:                     10 x 20 minuten – € 200,00

 

Dit zijn all-in prijzen: hier komen geen extra kosten bij.

Nee, het bleken van tanden valt onder esthetische tandheelkunde en deze worden meestal niet vergoed door de mutualiteit.

Jazeker, als je met meerdere personen komt dan geven we jullie graag een korting.

Kom je met 3 personen, dan krijgt iedere persoon 15 % korting op de gekozen bleach behandeling
Bij 4 personen 20 %
Bij 5 personen 25 %

Alle personen moeten op hetzelfde tijdstip komen om te bleken.

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere acties of kortingen.
De korting zal bij het afrekenen in vermindering gebracht worden.

Onze facings zijn gemaakt uit composietmateriaal. Dit is een kunststof versterkt met kleine glaspareltjes. Deze behandeling spaart jouw tanden en heeft een semipermanent karakter. Dit materiaal biedt enkele grote voordelen: de behandeling is omkeerbaar en makkelijk te herstellen.
De gehele behandeling kan over een aantal jaren opnieuw uitgevoerd worden.

Ja dat kan zeker. Je kunt zelf in samenspraak met onze tandarts meebeslissen over de vorm en de kleur van jouw facings.

Ja, dat kan! Maar wij raden aan om EERST jouw tanden te bleachen en daarna pas de facings te laten plaatsen. Want dan kan de tandarts een wittere facing plaatsen.

Facings worden zéér dun aangebracht op je eigen tanden. Deze zijn meestal 2 mm dik. Onze tandarts met meer dan 35 jaar ervaring zal dan de facing modeleren op je tand.

Absoluut! We vragen je eerst op consultatie te komen om te kijken wat mogelijk is.

Ja, deze kunnen met composiet facings hersteld worden tot hoe het er oorspronkelijk uitzag.

Nee, het voordeel bij ons is dat je de kleur van je facing volledig zelf mag kiezen.

Indien je witte facings wilt dan raden we je aan om EERST je tanden te bleachen en daarna de facings te laten plaatsen zodat je geen kleurverschil hebt met je eigen tanden.

Een gemiddelde facing blijft 10 jaar zitten.

Je mag een appje sturen naar ons nummer: +32 (0)465025787 met de mededeling ‘ik heb interesse in facings’.

 

Mijn collega zal jou vervolgens onderstaande tekst toesturen;

Beste,

Om te beginnen moeten wij meedelen dat de plaatsing van facings pas vanaf xxxxx kan doorgaan, de agenda van onze tandarts is volgeboekt tot die datum. Indien dat geen probleem is dan mag u ons 4 foto’s en uw contactgegevens bezorgen via WhatsApp +32465 02 57 87.

CONTACTGEGEVENS

–             Naam en voornaam

–             Adres

–             Email

–             GSM nummer

–             Geboortedatum

 

VOORBEELD 4 FOTO’S

– een foto met een open mond,

– twee foto’s met de twee zijaanzichten (dit is om te zien hoe u bijt)

– en een foto waarop u op uw tanden bijt (dit dient om te checken of de beet wel goed zit, indien niet dan kan facings niet geplaatst worden omdat men de facings kapot bijt).

BELANGRIJK

– Gelieve ook aan te geven wat u wilt veranderen/verbeteren aan uw gebit!

– Hoeveel facings wilt u laten zetten?

 

ADVIES

AANSTAANDE MAANDAG zal de tandarts de foto’s bekijken en ADVIES uitbrengen.

Wij zullen u dan via WhatsApp contacteren om het advies mee te delen.

Dus u hoeft niet op een telefoontje van ons te wachten.

 

Indien het advies positief is en u wilt de facings laten plaatsen dan zal er een afspraak gemaakt worden voor de plaatsing.

 

PRIJS & BETALING

– Consultatie fee 30,00 € (indien het advies positief is)

– 1 facing bedraagt 130,00 €

– Vanaf 6 facings of meer zakt de prijs naar 120,00 € per tand.

– U kan bij ons met bankkaart of contant betalen.

Neen, doordat er niet aan je tanden wordt geslepen is de behandeling volledig pijnloos.

Neen, wij slijpen niet aan je eigen tanden. De composiet facings is feitelijk een dun laagje dat over je eigen tand wordt aangebracht. Je eigen gebit blijft dus volledig intact.

De prijs voor1 facing 130,00 € per tand

Vanaf 6 of meer facings is de prijs 120,00 € per tand

Afspraak maken

Boek nu jouw afspraak of vraag een eerste consultatie aan.

Boek nu jouw Afspraak of vraag een eerste consultatie aan.

Laat ons je helpen!

Winterslagstraat 101

3600 Genk

België

Meer info…

Hoi, hoe kunnen we je helpen?